Zaštita od sunca za decu

Zaštita od sunca za decu, naročito za bebe je veoma važna i mora biti adekvatna. Dečija koža je osetljivija i tanja nego koža odraslih. Baš zbog osetljivosti, nega i zaštita je ključna za zdravlje kože dece.

Sun Protect Spray 25+ Beta Karoten

Sprej za zaštitu dece od sunca sa beta karotenom i prirodnim uljima Zapremina 150ml
Pročitajte još

Što je dete mlađe, koža je osetljivija na sve negativne uticaje iz okoline. Koža dece je tanja, ima manje keratina i pigmenta melanina, kao i tanak masni sloj.

Bebe ispod godinu dana starosti nikako nemojte izlagati direktnom suncu. Ukoliko provodite vreme na otvorenom, bebu držite u hladu. Potrebno je adekvatno joj zaštititi oči i uvek koristite suncobran na kolicima. Što se tiče dece koja su starija od godinu dana, uvek im nanesite kremu pre nego što izađete iz kuće. To odradite 15-20 minuta pre samog izlaska. Zaštitni faktor neka bude minimum 20 (SPF 20). Kremu ponovo nanesite nakon 2 sata, kao i nakon plivanja. Nemojte koristiti prošlogodišnje kreme. Nemojte zaboraviti da detetu namažete usne, uši i zadnji deo vrata.

Zaštita od sunca za decu – kako odabrati adekvatnu kremu za zaštitu od sunca za decu?

Zaštitna sredstva od sunca su neophodna i treba ih nanositi u dubljem sloju. Postarajte se da cela koža bude zaštićena odećom ili kremom. Uvek vodite računa da postoji oznaka vodootpornosti. Vodootporne kreme se ne rastvaraju u vodi, ali se skida odmah posle brisanja ili trenja o peškir. Posle svakog kupanja ponovo nanesite zaštitno sredstvo.

Izbegavajte hemijske preparate. Oni mogu da izazovu iritacije kod dece sa osetljivom kožom i ekcemom. Birajte kreme širokog spektra. Ovo podrazumeva da krema štiti od UVA i UVB zraka. Uvek dajte prednost mineralnim kremama. Ulje badema, semenki grožđa, suncokreta, beta karoten pomažu formiranju bronzanog tena. Vitamin E, omega masne kiseline čuvaju npr hidrolipidni balans. Ali uvek imajte u vidu da proizvodi za zaštitu od sunca ne štite 100% od UV zračenja. Preterano izlaganje suncu može ozbiljno ugroziti zdravlje.

Shop
Sidebar
0 Lista želja
0 items Cart

Korpa

zatvori

Registrujte se

zatvori

Scroll To Top
Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Medic-Plants.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu