Blog

Proizvodi za skidanje šminke i čišćenje kože

kreme za skidanje sminke

Proizvodi za skidanje šminke i čišćenje kože su potrebni za svakodnevnu negu lica. Skidanje šminke nikako ne sme da se preskoči. Pre spavanja je neophodno da detaljno očistite lice. To podrazumeva ne samo uklanjanje šminke već i svih nakupljenih nečistoća kojima je lice izloženo.
Naša koža je glavni pokazatelj stanja organizma. Zato je neophodno da joj se posveti vreme. Tempo života, obaveze, loše navike ostavljaju tragove na koži. Koža ima svoju pH vrednost. Optimalna pH vrednost zdrave kože je od 4.8 do 5.6. U proseku oko 5. pH vrednost predstavlja „kiseli kaput“, zaštitni film koji beluje odbrambemo prema spoljašnjoj sredini. Ali ne samo to, kisela pH vrednost pogoduje našim dobrim bakterijama i zaslužna je za njihovo pravilno funkcionisanje na koži. Takođe, sebum koji koža luči i koji sprečava njeno isušivanje usko korenspodira sa pH vrednošću kože. Ukoliko se ona poremeti dolazi do preteranog lučenja sebuma i nastanka potkožnih bubuljica.

Svim damama je poznat onaj osećaj kada nas posle napornog dana jednostavno mrzi da skinemo šminku. Ali dok spavamo koža se obnavlja. Ako su naše pore pune šminke, koža neće moći pravilno da se razvija.

Kada je čišćenje kože u pitanju, nikada nije dovoljno samo jednom da pređete tupferom.
Prvi put ćete ukloniti šnimku, ali tek drugi put ćete očistiti kožu. Skidanje šminke bi trebalo da radite u nekoliko koraka. Prvi korak su usne odnosno skidanje ruža. Kada skidate šminku sa očiju, imajte u vidu da je koža oko očiju jako tanka i osetljiva. Na kraju tek skidate puder.

Gel za umivanje

Gel za umivanje birajte prema tipu kože. Najbolji gelovi za umivanje imaju kiselu pH Gel za umivanje formulisan je tako da nežno i efikasno čisti kožu. Takođe uklanja nečistoće iz pora i čini ih manje uočljivim. Iz naše ponude oduševiće Vas AloeVera Pantenol blagi gel. Temeljno čisti kožu i čini je svežom i odmornom. Važan sastojak je, definitivno, vitamin B5. On smiruje osetljivu, suvu i nadraženu kožu. Pored vitamina B5 sastojci su aloe vera ekstrakt, hijaluronska kiselina, glicerin… Veganska formula bez sulfata i silikona daje prijatan osećaj na koži. Lagana tekstura gela omogućava kvalitetno uklanjanje šminke.
Gel daje koži prirodno blistav i svež izgled. Formula je podešena da hidrira, a ne da isušuje.

Micelarna voda

Micelarna voda dubinski čisti, uklanja šminku sa lica i hidrira kožu. Čisti veoma nežno i efektno. Upravo zahvaljujući micelarnoj tehnologiji ne treba ispirati lice. Ime je dobila po malenim molekulima površinski aktivnih materija, micelama. Jedan kraj ovih molekula je hidrofilni i privlači vodu dok je drugi lipofilni tj. privlači ulja i masne čestice sa kože i rastvara ih.
Micele dakle deluju kao magnet koji privlači sve nečistoće sa lica. Izaberite micelarnu vodu koja hidrira vaše lice.
Zahvaljujući micelarnoj tehnologiji, micelarna voda može delovati kao: proizvod za čišćenje lica, tonik ili sredstvo za uklanjanje šminke.
Micelarna voda je dobar prvi korak u vašoj rutini nege kože. Lagana je i čisti, tako da priprema kožu za druge proizvode. Generalno je lakše koristiti micelarnu vodu na suvoj koži.
Zato je preporučljivo da prvo koristite micelarnu vodu pre čišćenja. Micelarna voda se može koristiti samostalno kao sredstvo za čišćenje i hidrataciju u jednom koraku. A može i kao sredstvo za čišćenje lica pre nanošenja hidratantne kreme. Micelarna voda tehnički nije tonik ali ima sličan efekat kao hidratantni tonik: čisti i lagano vlaži kožu.
Ukoliko niste probali, preporučujemo MP Micellar Water.

Naša preporuka proizvoda za skidanje šminke i čišćenje lica

AloeVera panthenol washing gel

1,250.00 RSD
Mild micellar washing gel Volume 200ml
Add to basket

Micellar water

860.00 RSD
Thoroughly cleans, effectively removes make-up, optimally hydrates Volume 460ml
Add to basket

Emollients 200ml

1,350.00 RSD
Nourishing milk for facial cleansing and body care Volume 200ml
Add to basket

Mleko za čišćenje lica

Mleko za čišćenje lica temeljno i dubinski čisti kožu lica i uklanja šminku. Mleko će ukloniti i višak sebuma.
Kozmetička mleka za čišćenje lica često imaju i anti age efekat. Obično sadrže hranljiva ulja badema, semena grožđa, zatim: alantoin, vitamine E i B5…
Emolliens hranljivo mleko za čišćenje preporuka je iz naše kompanije. Efikasno će ukloniti šminku sa vašeg lica. Ali osim toga omekšava nežno hidrira kožu lica. Jedinstvena mlečna tekstura obogaćena je alantoinom, vitaminom B5 i E. Ten će vam biti čist, blistav i obnovljen.
Mleko za čišćenje lica je odličan saveznik pri vašoj dnevnoj rutini nege kože.

Piling lica

Piling lica je deo obavezne nege ukoliko želite čist i blistav ten. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije kože i čiste pore. Osim toga poboljšava se cirkulacija i ubrzava stvaranje kolagena.
Piling za lice će ubrzati regeneraciju kože. Pre nego što počnete sa pilingom dobro očistite kožu gelom za umivanje, mlekom za čišćenje lica ili micelarnom vodom. Razlikujemo mehaničke i hemijske pilinge.
Ako je koža zdrava, dovoljno je uraditi piling jednom nedeljno. Ukoliko je suva samo jednom mesečno. Ukoliko imate masnu kožu piling je dovoljno uraditi jednom ili dva puta nedeljno.
Preporuka je da se piling uvek radi uveče! Do jutra koža će imati dovoljno vremena da se oporavi, a ten će postati blistav. Ako još niste isprobali piling za lice, sada je pravo vreme da počnete da ga koristite.

Losioni za čišćenje lica

Losioni za čišćenje lica pomaže da se koža kvalitetno i dudinski očisti.
Pronađite adekvatan losion za lice koji će imati prirodne sastojke. Prirodna kozmetika pruža najbolji mogući tretman koži. Jer svaka žena mašta o glatkoj, blistavoj i hidriranoj koži lica.
Pre kupovine i odabira pročitajte sastav, jer ćete kod prirodnih preparata imati i biljne ekstrakte koji blagotvorno deluju na kožu.
Losioni često sadrže alkohol i namenjeni su za negu masne, često, i problematične kože. Sadrže niske koncentracije poželjnih AHA i BHA voćnih kiselina koje pomažu u nežnom uklanjanju izumrlih ćelija gornjeg epidermalnog sloja.

Tonik za čišćenje lica

Tonik za čišćenje lica osvežava i hidrira kožu i održava joj optimalnu pH vrednost. Tonik je sličan losionu ali je, po nepisanom pravilu, blaži, bez alkohola, sadrži biljne ekstrakte, humektanse i namenjen je, više, suvoj i osetljivijoj koži.