Blog

Intimna nega i higijena

intimna nega i higijena

Intimna nega i higijena je vrlo važna kako za žene, tako i za muškarce. Na tržištu postoje brojna sredstva za intimnu negu. Prednost uvek dajte proizvodima na bazi biljnih ekstrakata i prirodnih sastojaka. Kod nas je još uvek priča o intimnoj higijeni pomalo tabu tema. Ne bi trebalo da bude tako. Zdravlje uvek svima treba da bude na prvom mestu. Održavanje čistoće intimne regije osnova je i reproduktivnog zdravlja. Promene u vaginalnoj mikroflori jedan je od uzroka mnogih infekcija i upala.

Svaka promena kiselosti omogućava prodiranje mikroorganizama i narušavanje zdravlja intimne zone.
Prekomerna intimna higijena može da bude podjednako štetna kao i nedovoljna higijena.
Dakle najvažnije je pronaći zlatnu sredinu.
Izbegavajte sledeće:
● Ispiranje više puta dnevno
● Ispiranje vagine
● Higijenske sprejeve za intimnu zonu
● Usmeravanje jakih mlazeva vode ka intimnoj regiji.

Pravilna intimna nega

Pravilna intimna nega i higijena je važna tokom cele godine. Naročito je bitna tokom letnjih vrućina kada se dodatno znojimo. Kao što smo već napomenuli potreban je balans. Svaki disbalans dovešće do iritacije i infekcije. Nemojte preterivati sa pranjem intimne zone. Tako može doći do sušenja sluzokože. Najbolje je da intimnu regiju perete ujutru i uveče.

Koristite samo proizvode namenjeni ovoj regiji. Nikako klasične gelove i kupke. Uvek dobro isperite naneti proizvod. Dok perete intimnu regiju zaboravite upotrebu mrežica i sunđera za kupanje. Oni su izvori mikroba. Birajte pamučni veš jer sluzokoža intimnog područja bolje reaguje na prirodne i mekane materijale. Izbegavajte koliko je moguće više, tesnu odeću.
Za vreme menstrualnog ciklusa menjajte redovno higijenske uloške na 2-4 sata. Bitan faktor u intimnoj nezi je i način na koji peremo posteljinu i intimno rublje. Obavezno perite na visokim temperaturama i dobro ispirajte. Često se dešava da ostaci deterdženta nadraže kožu.

Intimna nega za žene

Intimna nega za žene podrazumeva pažljivu i redovnu brigu o zdravlju intimne zone. Nema žene koja nije bar jednom u životu imala problem u ovoj regiji. Bilo da je to peckanje, svrab, iritacija, crvenilo. Za mikrobiološku ravnotežu vagine najvažniji faktor predstavljaju laktobacili. Oni proizvode mlečnu kiselinu, a time održavaju pH vrednost vaginalne flore.
Prirodnu kiselu sredinu moguće je održavati jedino kroz svakodnevnu intimnu negu. Jednom dnevno koristiti mlaku vodu za spoljašnje pranje i blaga sredstva za intimnu negu.

Aktivni sastojci biljnih ekstrakata umirujuće deluju na kožu. Svaka žena ima svoju mikrobiološku ravnotežu. Ako se ona promeni, može da se javi pojačan sekret, peckanje, svrab i različite infekcije. Na promenu mogu uticati brojni faktori.
Npr seksualna aktivnost, trudnoća, menopauza ili druge hormonske promene. Takođe i pad imuniteta, korišćenje antibiotika, stres… Često korišćenje tampona, neodgovarajućih uložaka, sintetičkog donjeg veša i preuske odeće mogu da izazovu širenje bakterija.
Naravno i upotreba agresivnih sredstava za intimnu negu koja sadrže parfeme, sapun i druge štetne materije.

Intimna nega za muškarce

Intimna nega za muškarce podrazumeva dnevno održavanje čistoće intimne zone. Intimnom higijenom sprečićete mnoge probleme. Intimna regija zahteva posebnu zaštitu. Neko opšte pravilo je da imate poseban peškir. Intimnu higijenu obavite 1-2 puta dnevno. Tako ćete otkloniti mrtve epitelne ćelije. Za negu koristite posebne hidratantne gelove i kreme koje pružaju idealnu negu. Bolesti stidnih i preponskih područja mogu se javiti kako zbog nedostatka tako i zbog preterane higijene.
Iz naše ponude izdvojićemo intimnu kupku za muškarce sa hijaluronskom kiselinom.
Formulisana je specijalno za intimnu negu jačeg pola. Optimalne je pH vrednosti (4.2). Sadrži hidrirajuće i umirujuće sastojke: D-pantenol (provitamin B5), hijaluronsku kiselinu, mlečnu kiselinu, glicerin, alantoin… Neguje kožu i sluzokožu, ne isušuje, čuva pH vrednost.

Blaga a izuzetno efikasana intimo kupka, istovremeno kvalitetno čisti kožu i pomaže u održavanju njene prirodne vlažnosti. Pantenol se koristi zbog svojih kondicionih svojstava koja pomažu u smirivanju osetljive, suve ili nadražene kože.
Intimna gel krema – za nju i njega je blaga, hidrantna krema. Hidrira i čuva od isušivanja kože i sluzokože. Sadrži hidrirajuće i umirujuće sastojke: D-pantenol, ulje kantariona, ulje semenki grožđa. Od sastojaka ima i (provitamin B5), hijaluronsku kiselinu, mlečnu kiselinu, glicerin, alantoin, aloju… Neguje kožu i sluzokožu, ne isušuje, čuva pH vrednost.
Pantenol se koristi zbog svojih kondicionih svojstava koja pomažu u smirivanju osetljive, suve ili nadražene kože. Ulja kantariona i semena grožđa ishranjuju i štite. Mlečna kiselina pomaže kod održavanja kiselosti i vlažnosti.

Naša preporuka proizvoda za intimnu negu i higijenu

Zatvori

Intimna kupka za muškarce sa hijaluronskom kiselinom

850.00 RSD
Blaga intimo kupka za muškarce, optimalne pH vrednosti Zapremina 200ml
Zatvori

Intimna kupka za žene sa hijaluronskom kiselinom

850.00 RSD
Blaga intimo kupka, optimalne pH vrednosti Zapremina 200ml
Zatvori

Intimna gel krema – za nju i njega

730.00 RSD
Blaga intimo krema, optimalne pH vrednosti Zapremina 50ml

Intimna nega – sredstva za intimnu negu

Intimna nega i higijena – sredstva za intimnu negu treba da budu sastavni deo dnevne rutine. Važno je da sredstva za intimnu negu ublažavaju neprijatne simptome. Uvek sa pažnjom pročitajte sastav sredstva koje birate. Sredstva za intimno pranje mogu biti u obliku gela, kreme ili pene. Intimno pranje je potpuno bezbedno sa intimnim kupkama za pranje. One su namenjene za nežno spoljašnje čišćenje. Podrazumeva se da imaju odgovarajuću pH vrednost. Korišćenje adekvatnih krema za intimnu negu može se rešiti problem suvoće vagine. Kad se žene približavaju menopauzi trebalo bi da koriste upravo ove kreme.

Prava mera za dobro intimno zdravlje je pranje intimne zone mlakom vodom ili intimnim sredstvom jednom dnevno. Tokom letnjih meseci, ili nakon vežbanja postoji potreba za češćim pranjem intimne zone. Perite intimnu zonu mlakom vodom i blagim sredstvom za intimno pranje. Intimnu regiju osušite mekim i čistim peškirom. Blagim tapkanjem, nikako nemojte grubo pritiskati.
Uvek birajte prirodan proizvod koji ne sadrži sapun ili jake parfeme. Neka to bude blagi gel poželjne pH vrednosti 4.8. I da sadrži pantenol i ekstrakt aloe vere. Baš takve intimne kupke za pranje možete pronaći na našem sajtu.

 

Preparati za intimnu negu

Preparati koji možete naći na našem sajtu su se pokazali odlično. Posebno preporučujemo blagu micelarnu intimo kupku, sa hijaluronskom kiselinom. Ona je formulisana je za intimnu higijenu. Karakteriše je optimalna pH vrednost. Sadrži hidrirajuće i umirujuće sastojke: D-pantenol (provitamin B5), hijaluronsku kiselinu, mlečnu kiselinu, glicerin, alantoin… Neguje kožu i sluzokožu, ne isušuje, čuva pH vrednost.

MP Intimo Gel Krema je emolientna kompozicija koja deluje regenerativno, ovlažujuće i protivupalno na osetljive intimne regije. Zahvaljujući svojim visokovrednim sastojcima: ulju kantariona, ulju semenki grožđa bogatom fitoestrogenima i vitaminom E, pantenolu i ekstraktu Aloe Vere, ublažava neprijatne simptome kao što su: svrab, peckanje i suvoća intimne regije. Pogodna je za primenu kod oba pola. Bezbedna je i za upotrebu kod dece.

 

Važnost intimne nege i higijene za zdravlje

Važnost intimne nege i higijene za zdravlje je neosporna. Kod žena naročito u periodu menstruacije je bitna redovna higijena. Na taj način smanjuje se mogućnost razvoja bakterija i gljivica. Tampone menjajte često, na svakih 2-3 sata, a noću ih zamenite ulošcima. Ulošci od prirodnih materijala, se mogu koristiti malo duže 4-5 sati. Poželjno je naravno menjati ih češće jer krv, koja se na njima skuplja, pogoduje razvoju bakterija.
Održavanje intimne higijene je veoma važno za žene i muškarce. Žene su naročito osetljive i podložne raznim vaginalnim infekcijama.

Zato je pravilna intimna higijena važna. Ne samo zbog čistoće i svežine,  već i da bi se sprečili zdravstveni problemi. Naš tim je specijalno za potrebe vašeg intimnog područja osmislio paletu proizvoda koji obezbeđuju optimalnu higijenu i zaštitu. Uvek birajte prirodan proizvod koji ne sadrži sapun ili jake parfeme. Naravno i poželjne pH sa sadržajem pantenola i ekstrakta aloe vere. Baš takve proizvode za intimnu negu možete pronaći na našem sajtu.