Blog

Mleka za čišćenje lica

mleko za ciscenje lica

Mleka za čišćenje lica su bitan proizvod u rutini nege kože. Osim što uklanja nečistoće, ishranjuje kožu, pomaže joj da očišćena lakše diše.
Medic Plants ima dugu tradiciju u proizvodnji mleka za skidanje šminke.
Isprobajte prelepo mleko za čišćenje lica kao deo naše ponude i uverite se u njegovu efikasnost.

Isprobajte mleko za čišćenje lica!

MP Emolliens mleko za čišćenje lica i skidanje šminke ima jedinstvenu mlečnu teksturu. Sadrži alantoin, vitamin B5 i E i mirisna cvetna ulja bele orhideje i belog lotusa. Formula je zaslužna za hidrataciju i otklanjanje nečistoća sa kože. Takodje, ten čini čistim, blistavim i obnovljenim. To znači da mleka za čišćenje mogu pomoći da koža ostane mlada i sveža. Takođe, ulje semenki groždja u formuli hrani i neguje sve tipove kože.
Ako druga sredstva za čišćenje lica vašu kožu ostavljaju suvom i odstiču njenu osetljivost, onda prelazak na mleka za čišćenje može promeniti igru.

Kako se koristi mleka za čišćenje lica?

Mleka za čišćenje su odlično sredstvo za čišćenje lica i može ukloniti endogene (znoj, produkte metabolizma kože, suve izumrle ćelije…) i egzogene nečistoće (prašinu, šminku, proizvode zaštite od sunca…). Ako nosite tešku šminku ili vodootpornu maskaru, možda će vam biti potrebno dvostruko čišćenje. Najpre, mleko za čišćenje lica nanesite na ruku i sačekajte oko 1 minut kako bi postiglo temperaturu koja vašoj koži najviše odgovara. Zatim ga nežno umasirajte u kožu lica i vrata. Vlažnim tupferom uklonite ostatke šminke. Postupak ponavljajte dok tupfer ne ostane čist. Šminku oko očiju uklanjajte nežno, pokretima od unutra ka spolja. Posebno obratite pažnju na mesta gde se šminka i nečistoće više zadržavaju: nazolabijalne bore, predeo oko očiju i čelo gde se javljaju prve bore. Mleko je po svojoj strukturi emulzija što mu daje mogućnost da posebnim „tehnikama“ vezuje za sebe hidrosolubilne ali i vodootporne (liposolubilne) komponente i lako ih odvaja od površine kože.
Efekat koji osećamo prilikom čišćenja lica mlekom za čišćenje je vlaženje i prijatno osvežavanje površine kože.

Čišćenje lica i skidanje šminke

Govoreći o MP Emolliens mleku za čišćenje lica i skidanje šminke podvukli bismo, da osim dobrog i kvalitetnog uklanjanja šminke, ono kožu hrani i hidrira. Zahvaljujući prisustvu ulja semenki grožđa, pantenola, alantoina a i sadržaju vitamina E koji poseduje antioksidativna svojstva. Takođe, mirisna ulja bele orhideje i lotosa osvajaju mirisom i umiruju nakon celodnevnih aktivnosti.
Ne preskačite čišćenje lica i ne zanemarujte važnost tog koraka. Koža pamti. Koliko god da ste umorni i iscrpljeni, skupite snagu i odradite kvalitetno čišćenje lica, vrata i dekoltea.

Mleka za čišćenje lica za osetljivu kožu

Bez obzira da li vaša koža teži masnoj, suvoj, normalnoj ili kombinovanoj, način njenog čišćenja je isti i jednako bitan za svaki tip. Savetujemo da svaki novi proizvod najpre probate nanošenjem na unutrašnju stranu podlaktice. Ukoliko
ne osećate nikakvu nelagodnost ( peckanje, svrab, crvenilo…) nanesite ga na lice. Ovaj mini test je naročito bitan za proizvode za skidanje šminke zbog toga što se oni nanose na predeo oko očiju, koji je posebno osetljiv.
Nadamo se da vam je naša preporuka o mleku za čišćenje lica bila korisna i da smo uspeli da vam prenesemo prednosti ovog načina uklanjanja make up-a.

Svakako, na tržištu postoji čitav niz proizvoda za čišćenje lica a naše prirodne proizvode za negu i čišćenje lica možete pronaći u apotekama širom Srbije, ali i na našem web sajtu gde možete poručiti online!
Takođe, za sva dodatna pitanja i preporuke, stojimo vam na raspolaganju.
Pozovite nas ili nam možete pisati na medicalplants@eunet.rs