Blog

Zaštita od sunca

zastita-od-sunca

Najbolja zaštita od sunca je neophodna kako bi organizam bio u stanju da se izbori sa štetnim UV zračenjem. Važno je naći zdravu ravnotežu upijanja dovoljne količine sunčeve energije.
Proizvodnja vitamina D je važna u održavanju optimalnog zdravlja. Na žalost, iz godine u godinu raste procenat onih koji su alergični na sunce. Ozonski omotač je oštećen i prolaze zraci na koje ljudska koža nije naviknuta. Zaštita od sunca je neophodna naročito u letnjem periodu godine. Bez obzira na odeću koju nosite, korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom je leti obavezno.

Kreme za sunčanje

Kreme za sunčanje su neophodne svima koji se tokom dana izlažu sunčevim zracima.
Prilikom obabira kreme za sunčanje potrebno je u obzir uzeti zaštitni faktor kreme i tip kože. Kreme za sunčanje su neophodan preduslov za bezbedan boravak na plaži i za sigurno sunčanje. Kremu je najbolje nanositi pre nego što izađete napolje. Tako ste od momenta izlaska iz kuće zaštićeni od izloženosti suncu. Nega kože posle sunčanja je neophodna.

Posle izlaganja suncu koža je gruba, bez sjaja i dehidrirana. Zato je neophodno dobro hidrirati kožu. Važno je odabrati kremu za sunčanje koja nije komedogena. To znači da je posebno dizajnirana da vam ne začepi pore. Izbegavajte teška ulja i mirise. Proizvodi sa mat završnicom takođe će vam pomoći da izbegnete sjaj. Pre nego što nanesete zaštitnu kremu za sunce, uverite se da je koža čista. Uvek nanesite kremu za sunčanje sa sveže opranim rukama.

Naša preporuka proizvoda iz oblasti Zaštita od sunca

Zatvori

MP Zaštitna krema SPF 25 + UVA/UVB za suvu kožu

890.00 RSD
Odlična zaštitna krema za normalnu i suvu kožu
Zatvori

Emoliens 200ml

900.00 RSD
Hranljivo mleko za čišćenje lica Zapremina 200ml
Zatvori

Derma Spray

650.00 RSD850.00 RSD
Zatvori

D-pantenol 5% gel-krema

450.00 RSD
Hidrira i neguje osetljivu i nadraženu kožu Zapremina 50ml

Najbolje kreme za sunčanje

Najbolje kreme za sunčanje su naravno one sa zaštitnim faktorom. Na svim preparatima naći ćete oznaku SPF. To je skraćenica od – Sun Protection Factor. U zavisnosti koji fototip kože imate taj broj faktora će vas spasiti crvenila kože.
Najčešće greške koje ljudi prave je da koriste ista pakovanja dva, tri leta. Dakle štedi se prilikom nanošenja. A još češća greška je da se krema nanosi samo ujutru. Zaštita od sunca je potrebna tokom celog dana. Kreme su bolje kada je koža suva. Preporučuju se za korišćenje na licu.

Nanosite kremu 15 do 20 minuta pre izlaska na sunce. Krema deluje i trenutno, ali je bolje da je koža upije. Preporučuje se da se nanosi količina otprilike jedne kašičice za svaki deo tela. Potrebno je da koristite proizvode svakog dana. Dakle, ne samo leti, a naročito ukoliko ostajete napolju duže od 20 minuta.
Izbegavajte boravak na suncu između 11 i 17 časova. Iako to ne mora da bude najtopliji deo dana, snaga UV zraka je tada najjača.
Ne oslanjati se na šminku koja ima zaštitni faktor. To nikako nije dovoljno ni bezbedno.

Koža dece je vrlo osetljiva i mnogo je tanja nego kod odraslih. Zato je potrebno adekvatno je zaštititi od sunca. Kada smo napolju, koža je često izložena jakim i nesrazmernim količinama UVA i UVB zračenja. Zato treba misliti o zaštiti kože svaki put kada planirate sunčanje ali i tokom svakodnevnih obaveza u gradu. Kreme i preparati za
sunčanje pružaju koži zaštitu i čine je lepom i nežnom.

Najbolja zaštitita od sunca za bebe i decu

Najbolja zaštita od sunca za bebe i decu je veoma važna i mora biti adekvatna. Decu obucite u odeću koja će da ih zaštiti od reflektovanja UV zračenja, uz isključiv boravak u hladovini. Naravno u periodu od 11 do 17h nikako ne treba biti na suncu sa decom. Ne preporučuju se zaštitna sredstva koja sadrže fizičke faktore. 

Zaštitno sredstvo treba naneti najmanje pola sata pre izlaganja suncu, a nanošenje ponoviti svakih jedan do dva sata, posebno nakon svakog kupanja, brisanja peškirom ili kada se dete oznoji. Obavezno namažite deci usne, uši i zadnji deo vrata.

Uvek na dečju kožu nanesite zaštitnu kremu, čak i ako je dete u hladu. Sunčevi zraci se reflektuju od vode, kamena ili peska. Dete treba zaštititi i kada je napolju oblačno. Nežna koža dece je osetljivija i tanja nego kod odraslih osoba. Baš zbog te svoje osetljivosti, zahteva pažljivu negu i zaštitu. Najbolja zaštita od sunca je upotreba krema sa faktorom zaštite i pojačan unos tečnosti.

Krema za lice sa zaštitnim faktorom

Krema za lice sa zaštitnim faktorom je jedan od najvažnijih proizvoda za negu lica. Koža lica je stalno izložena, pa prečesto strada zbog uticaja iz spoljašnje sredine. Sve to dovodi do toga da koža postane osetljiva, sklona dehidrataciji i hiperpigmentaciji.
Dermatolozi danas često upozoravaju na fotostarenje kože. Ono nastaje pod dejstvom ultra-violetnih zraka. U sastav ovih krema često ulaze i beta- karoten, provitamin vitamina A.
Njegova uloga je značajna kada je zdravlje kože u pitanju. Beta karoten sprečava njeno prevremeno propadanje. Tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom često sadrže i hijaluronsku kiselinu. Njena je uloga da nadomesti gubitak vode u ćelijama kože.

Nove generacije krema sa SPF-om imaju mnoge benefite. Pre svega prijatne su i lako upijajuće. Pružaju koži hidrataciju i prilagođene su potrebama različitih tipova kože. Mogu biti i adekvatna make-up podloga. Naš tim Medical Plants je razvio prirodne, dermo-kozmetičke proizvode pogodne za sve potrebe i tipove kože. Nega lica prirodnom kozmetikom nikada nije bila jednostavnija. Mnogi vole preplanulu kožu, dok sa druge strane imamo one koji se i sa letovanja vrate potpuno beli. U oba slučaja SPF bi trebao igrati glavnu ulogu u ritualu lepote: Svetska zdravstvena organizacija preporučuje najmanje SPF 15. Ako se želite malo sunčati ili ostati u hladu, koristite kremu s preporučenim SPF-om i nanesite ponovno svaka 2 sata. To će zaštititi vašu kožu i ujedno postići željeni preplanuli izgled.

Mleko za telo sa zaštitnim faktorom

Mleko za telo sa zaštitnim faktorom smanjuje rizik od opekotina, dehidracije ili preranog starenja. Istovremeno pojačava hidrataciju, podmlađivanje i ima umirujuće dejstvo. Mleka za sunčanje koristite na celoj površini kože. Prvi sloj nanesite 30 minuta pre izlaganja suncu, tako da se mleko upije u gornji sloj kože. Uvek nanesite novu količinu mleka nakon plivanja.
Samo prvo sačekajte da se koža osuši. Na svim preparatima naći ćete oznaku SPF. To je skraćenica – Sun Protection Factor.
SPF se deli u četiri grupe:
1) Niski zaštitni faktor (6, 8, 10)
2) Srednji zaštitni faktor (10, 15, 25)
3) Visok (30, 50)
4) Veoma visoki (50+)

U zavisnosti koji fototip kože imate taj broj faktora će vas spasiti crvenila kože.
Ono što je veoma važno je da se proizvodi nanesu u dovoljnoj količini. Korisno je znati da odrasla osoba prosečne visine i građe treba da potroši bar 18 gr kreme. Ta količina je dovoljna da se zaštiti celo telo. Tim Medical Plants kozmetike razvio je jedinstvenu mlečnu teksturu. Naročito smo ponosni na mleko nakon sunčanja koje toplo preporučujemo. Sadrži alantoin, vitamin B5 i E i mirisna cvetna ulja bele orhideje i belog lotusa. Formula je zaslužna za hidrataciju i otklanjanje nečistoća sa kože.