Šampon protiv peruti

Šampon protiv peruti. Veliki broj ljudi pati od peruti u nekom trenutku svoga života. Svi koji su se bar jednom suočili sa odećom punom peruti koja se pojavi nakon samo jednog prolaska prstima kroz kosu, našli su se u krajnje neprijatnoj situaciji.

Šampon protiv peruti sa hijaluronskom kiselinom

1,250.00 RSD
Šampon protiv peruti Zapremina 200ml
Dodaj u korpu

Neretko se dešava da to utiče i na manjak samopouzdanja. Jer svi znamo, kada izgledamo dobro onda se i osećamo dobro.  Uobičajena zabluda kod pojave peruti je da je to zbog suve kose.

Ipak, to ipak nije u svakom slučaju pravi razlog za pojavu peruti.
Kao najčešči uzročnici pojave peruti su seboreični dermatitis i gljivica Malassezia. Seboreični dermatitis ili masna perut se javlja kada se masne žute ljuspice formiraju na koži glave i onda lepe za teme i samu dlaku. Suva perut formira se na koži glave u vidu belih ljuspica. Masna ili suva kože glave, crvenilo i svrab su simptomi koji najčešće prate ovu vrstu peruti.

Uzroci peruti

Kao češći uzročnik pojave peruti je gljivica Malassezia. Gljivice iz roda Malassezia utiču na pojavu perutanja kože, a do toga dolazi zbog poremećaja pH ravnoteže osetljive kože glave. pH ravnoteža kože glave može da se poremeti upotrebom jakih šampona sa sulfatima i parabenima. Zatim upotrebom agresivnih sredstava za oblikovanje i farbanje kose. Do pojave peruti može doći i kao posledica neadekvatne ishrane, preterane konzumacije alkohola i proizvoda punih šećera, fizički ili emocionalni stres, hormonske promene, dermatitis, ekcem. Pojavi peruti doprinosi i neredovno pranje i češljanje češljem. Često češanje temena može da stvori rane ili dodatnu osetljivost kože.

Šampon protiv peruti i masne kose

U današnje vreme naša nega kose je važnija nego ikad ranije kako bi nam pomogla da se osećamo samopouzdanije. Tekstura i kvalitet vaše kose, zajedno sa vašom rutinom nege, određuju koji bi tretman mogao najbolje funkcionisati i kako odabrati najbolji šampon protiv peruti. Međutim, važno je napomenuti da perut nije nešto čega se možemo lako osloboditi.
Naša preporuka za rešenje protiv peruti su naši šamponi protiv peruti koji će dubinski očistiti kosu i učiniti da veoma brzo kažete zbogom peruti. Nežno uklanjaju nečistoće i formiranu perut sa glave i vraća uravnoteženu pH vrednost koži. Sa našim prirodnim šamponima veoma lako ćete pobediti perut.

 
Korpa
Registrujte se

No account yet?

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Medic-Plants.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu
Shop
0 Lista želja
0 items Cart