Nega suve i osetljive kože tela

Nega suve i osetljive kože tela zahteva promenu svakodnevne rutine. Potrebna je pravilna nega suve i osetljive kože tela kako bi joj se vratila sjaj i mekoća. Koža tela može postati osetljiva iz mnogih razloga. U rasponu od faktora okoline, poput temperature, do unutrašnjih okidača poput hormonalnih promena.

ung emoliens za suvu kozu
Zatvori

Ung. Emolliens

600.00 RSD1,150.00 RSD
Hidrira i neguje suvu i grubu kožu
Zatvori

Emoliens 10% Urea

900.00 RSD
Hranljivo hidrantno mleko za suvu kožu tela Zapremina 200ml
Zatvori

Emoliens 5% Urea

900.00 RSD
Hranljivo hidrantno mleko za negu tela Zapremina 200ml
Zatvori

Emoliens 200ml

900.00 RSD
Hranljivo mleko za čišćenje lica Zapremina 200ml
Zatvori

Derma-Noćurak krema

750.00 RSD
Nega crvene, suve i osetljive kože Zapremina 50ml
Zatvori

Derma Spray

650.00 RSD850.00 RSD

Iako su neki ljudi predodredjeni i osudjeni na suvu, osetljivu kožu, ona je krajnje nepredvidljiva. Može se pojaviti u bilo kom trenutku u životu pojedinca. Takođe se može pojaviti bilo gde na telu. Suva osetljiva koža nije bolest, već stanje. Imati „osetljivu kožu“ je sasvim normalno. Iako ne postoji pravi lek za suvu osetljivu kožu, razumevanje njenih uzroka i simptoma može pomoći u upravljanju tim stanjem.

Ako se simptomi ne reše, mogu dovesti do toga da koža postane izuzetno suva i gruba bilo gde na telu. Podložne su čak i velike površine kože poput ruku, nogu, ramena, laktova, kolena. Osetljivost mogu da izazovu vruća voda prilikom tuširanja, neadekvatni proizvodi za telo. Takodje, izlaganje suncu, znojenje i klimatizacija.

Suva koža takođe može postati veoma osetljiva, kao i kod drugih stanja kože.
Ako niste sigurni kakvu vrstu kože imate, obratite se lekaru ili dermatologu za formalnu dijagnozu.

Šta uzrokuje suvu osetljivu kožu?

Koža ima brojne prirodne sisteme koji je štite i održavaju zdravom. Kada se promeni prirodni pH balans kože, njena odbrana je oslabljena. Koža pati od prekomernog gubitka vode i iritanti mogu prodreti na njenu površinu.

Različita stanja kože mogu biti praćena osetljivošću na iritante, uključujući ekcem i suvu kožu.

Pokazalo se da slobodni radikali stvoreni UV zračenjem i zagađivačima životne sredine slabe prirodnu odbranu kože, uzrokujući njeno isušivanje i iritaciju.

Pored okidača zbog kojih koža postaje osetljiva i suva, postoje i mnogi podsticaji koji mogu poboljšati stanje. Tu spadaju sprej za osetljivu kožu, kreme za suvu kožu, losioni za suvu kožu.
Redovna upotreba proizvoda za hidrataciju će oporaviti suvu i osetljivu kožu tela. Da bi nega tela bila adekvatna, polazna osnova su kvalitetni proizvodi za negu. Birajte kreme, losione i mleka za negu tela koji su na prirodnoj bazi. Jedino proverenim preparatima za negu tela, koža će biti zaštićena.
Naša linija hranljivih proizvoda za negu kože posebno je formulisan za negu suve i osetljive kože. Naši proizvodi za negu suve kože hidriraju kožu i pomažu joj da izgleda primetno sveže i mekano, bez masnih tragova.

Shop
Sidebar
0 Lista želja
0 items Cart

Korpa

zatvori

Registrujte se

zatvori

Scroll To Top
Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Medic-Plants.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu