Blog

Piling za lice

piling za lice

Piling za lice treba da bude deo redovne rutine nege lica. Pilinzi pomažu da se oslobodimo mrtvih ćelija kože. Nakon uklanjanja mrtvih ćelija kože i drugih nečistoća koža lica će efikasnije apsorbovati druge proizvode za negu. Osim toga, piling za lice poboljšava i cirkulaciju. Ako imate normalnu, suvu ili masnu kožu, preporučuje se piling najmanje jednom nedeljno.
Piling za lice uklanja neželjene mrtve ćelije i pomaže u uklanjanju površinskih nečistoća sa kože. Kada se “zrnaste perle” masiraju na licu tokom čišćenja, ovo nežno trenje poboljšava cirkulaciju.
Upotreba pilinga za lice može pomoći u smanjenju veličine pora i ujednačavanju tena. Postoji mnogo sjajnih pilinga za lice. Samo zapamtite da treba da izaberete one koje odgovaraju vašem tipu kože. Naravno i da uvek pročitate uputstva za upotrebu na pakovanju.

 

Šta je piling za lice?

Piling za lice je tretman kojim se sa površinskog sloja uklanjaju ostarele i mrtve ćelije. Pilingom lica se sprečava nagomilavanje mrtvih ćelija na površini i koža može lakše da diše.
Koža posle pilinga postaje hidrirana i sveža. Koža se prirodno regeneriše na svakih 28 dana.
U tom procesu, odumrle ćelije se talože na površini kože što može dovesti do stvaranja komedona.
Kada su pore zapušene, ostali proizvodi koje nanosimo, poput seruma i krema, neće prodreti do dubljih slojeva kože. Važno je istaći da se pilingom mogu smanjiti mrlje (hiperpigmentacije). Postoje mehanički, hemijski i enzimski pilinzi.

Mehanički pilinzi sadrže granule koje fizički otklanjaju sloj odumrlih ćelija. Te granule mogu biti u vidu zrna šećera, sitnih semenki, kafe ili praha koštica. Mehanički piling se nanosi na blago navlaženu, očišćenu kožu i neoštećenu kožu.
Hemijski pilinzi ,,tope’’ sloj površinskih ćelija i nanose se zavisno od formulacije. Mogu biti u vidu tonika, seruma ili maske. Hemijski pilinzi uglavnom sadrže odgovarajući procenat glikolne ili salicilne kiseline.
Enzimski pilinzi deluju na bazi enzima.

Zašto je važan piling lica?

Piling lica je veoma važan deo nege lice. Zahvaljujući pilingu koža se brže oporavlja i podstiče se površinska cirkulacija. Kada se lice ne čisti pravilno, mrtve ćelije se zadržavaju u porama.
Osim u kozmetičkim salonima, piling se uspešno može sprovoditi i kod kuće. Ako imate masnu kožu piling možete uraditi 2,3 puta nedeljno. Ukoliko imate suvu kožu onda je dovoljno jednom nedeljno.
Nije svaki piling dobar za sve tipove kože. Zato je važno da pravilno odaberete piling za vaš tip kože. Piling treba pažljivo nanositi na lice izbegavajući deo oko očiju jer je koža ove zone osetljiva i tanka.

Kako se koristi piling za lice?

Piling za lice se mora pravilno koristiti, kako ne bi došlo da problema sa kožom.
Pre pilinga, operite lice blagim sredstvom za pranje.Nabavite piling za lice koji je namenjen vašem tipu kože i pridržavajte se preporuka proizvođača.

Nanesite hidrirajuću ili hranljivu masku za lice nakon toga.

Naša preporuka proizvoda za piling lica

MP Kajsija Piling 100 ml – Za Glatku Kožu Lica i Vrata

1,100.00 RSD
Odličnim pilingom do glatke kože lica i vrata Zapremina 100g
Dodaj u korpu

Šećerni piling – za kožu kao somot

885.00 RSD1,240.00 RSD
Predivan piling za celo telo sa zavodljivim mirisnim uljima bele orhideje i belog lotusa
Odaberite opcije

 

Piling za lice – najbolji način za čišćenje lica

Piling za lice nije dovoljan za čišćenje lica. To je samo dodatni korak osnovnoj nezi.
Piling za lice poboljšava tonus i teksturu kože. Svakog dana mrtve ćelije kože, nečistoće i masnoća se nakupljaju na površini kože. Nežni piling uklanja ove naslage, otkrivajući noviju, svežiju, glatkiju kožu zdravijeg izgleda. Osim toga piling pomaže u ublažavanju mrlja i ožiljaka.
Eksfolijansi razgrađuju suvu i mrtvu kožu dok zaglađuju teksturu. To znači da koža vremenom izgleda ujednačenije. Svaki ožiljak od akni, tamnih mrlja ili hiperpigmentacije će se smanjiti.

Najbolji piling za lice

Najbolji piling za lice je onaj koji odgovara vašem tipu kože. Vaš tip kože može biti normalan, masni, suv ili mešovit. Svaki tip kože može biti osetljiv ili dehidriran. Morate znati svoj tip kože pre nego što odaberete piling za lice jer neki mogu izazvati više štete nego koristi. Ako imate normalnu kožu, najbolji su pilinzi za lice koji su nežni prema vašoj koži i dopunjuju ravnotežu vaše kože. Ako imate masnu kožu, najbolje bi bilo da imate ekstrakte cvetova ili voća. Ako imate suvu kožu, najbolji su pilinzi za lice kremaste teksture i ispunjeni hidratantnim uljima. Za osetljivu kožu, bilo koju vrstu pilinga koju kupite, pre nego što ga upotrebite uradite test. Dakle obavezno nanesite malu količinu na unutrašnju stranu podlaktice u trajanju od 20-tak minuta, kako biste proverili da li ima neželjenih efekata ili iritacije. Ako se ništa ne primeti slobodno ga koristite.

Naša kompanija je ponosna na predivan MP Kajsija Piling. MP Kajsija Piling je namenjen za nežno pilingovanje lica, vrata i dekoltea. Sadrži mlevene koštice kajsija koje pomažu laganom uklanjanju isušenih ćelija sa površine kože. Svojim čarobnim mirisom na ulje kajsije tokom cele godine podseća na leto. Preporučuje se redovno pilingovanje kože jednom ili dva puta sedmično. Piling je napravljen u obliku lagane kreme i nežne je strukture. Nanosi se na
suvu kožu (ne vlažnu) u tankom sloju, nežnim kružnim pokretima. Nakon pilinga preporučuje se nanošenje hranljive hidrantne kreme ili hidrantne maske za lice. Ovaj tretman učiniće čuda za lepotu vaše kože ako ga primenjujete bar jednom nedeljno.