29AA
29

MP Amla serum – uljani serum bogatog sastava

Šifra: 7
Kategorija: MP Anti-age nega

INTENZIVNA NEGA. BEZ KONZERVANSA

850 din.
  • Načini plaćanja
  • Cena dostave
  • SMS Naručivanje

MP Anti Age Amla Serum je bogat prirodnim vitaminom E, fitoestrogenima i omega masnim kiselinama, koji pokazuju regenerativne efekte na koži. Pod njihovim dejstvom povećava se vlažnost i tonus, pa tako neposredno utiču na poboljšanje strukture i izgled kože. Pored toga što imaju dragocen ishranjujući efekat, fitoestrogeni su efikasni u borbi protiv fotostarenja i fotooštećenja kože.

Vitamin E je snažen antioksidans koji ima sposobnost „neutralisanja“ lipidnih peroksida ćelijskih membrana i deponovanja atoma kiseonika. Štiti od štetnih dejstava UV zraka, poseduje antiinflamatorni efekat i vlaži kožu. Zahvaljujući sposobnosti da neutrališe slobodne radikale i osobini da hidrira, vitamin E poboljšava izgled kože.

Amla (Phyllantus Emblica) poznata je po bogatom sadržaju aktivnih sastojaka koji blagotvorno deluju na našu kožu. Amla raste na obali Kašmira, u Burmi i tropskim i suptropskim delovima Cejlona. Poznata je kao myrobalans i kao jedan od tri sastojka triphale, ajurvedskog leka za regeneraciju i podmlađivanje. Poseduje snažan “skin lightening” efekat, deluje prosvetljujuće na kožu.

Plod, čiji se ekstrakt koristi u kozmetici, veoma je bogat vitaminom C (oko 50 puta viša koncentracija vitamina C nego u limunu). Od ostalih sastojaka sadrži: tanine, antocijanide, esencijalno ulje, bazno ulje, karoten, riboflavin, linolnu, linoleinsku kiselinu, oleinsku, palmitinsku i miristinsku kiselinu, alanin, serin, a od minerala: Ca, Zn, Se, Na i P, koji jačaju vezivno tkivo i sprečavaju nastanak bora blokirajući štetne enzime koji razlažu kolagen.

Kao krajnji efekat, postiže se „brisanje“ finih bora, stimulacija kolagena i elastina, čvrstina i zategnutost kože, čime joj se vraća blistavost i svežina. Zbog prisustva flavonoida i karotena u amli, kreme postepeno tamne i dobijaju braon boju, što ne utiče na kvalitet proizvoda.

Upotreba:

Serum naneti na kožu lica jednom ili dva puta dnevno.

GRAPE SEED OIL, HEMPSEED (CANNABIS) OIL, ARGAN VIRGIN (MOROCCAN) OIL, APRICOT KERNEL OIL, SWEET ALMOND OIL, TOCOPHERYL ACETATE, FARNESOL, LINALOOL.