MP Urbana kozmetika

Green Inspiration – novi anti-age i anti-pollution koncept za negu kožu. Pripada kategoriji Urbane kozmetike čija je uloga u zaštiti kože od štetnih spoljašnjih uticaja.

Green Inspiration – je klasa od tri inovativna dermokozmetička proizvoda raskošnog sastava, čiji je cilj zaštita i jačanje hidrolipidne barijere kože od štetnih uticaja spoljašnje sredine i kvalitetna ishrana kože do dubokih slojeva. Formulacije su bogate visokovrednim hranljivim materijama.

Aktivne komponente koje ulaze u sastav su:

hijaluronska kiselina posebne 3D strukture, peptidi, derivat probiotika, matični mleč, vitamini B3 i E, kao i 11 hranljivih ulja: čileanske ruže, semenki kajsije, ricinusa, semenki grožđa, pirinča, šargarepe, kanabisa, argana, badema, nevena i ruzmarina, koji su odabrani i harmonizovani u formulacijama sa posebnim ciljem da hidriraju kožu, ishrane međućelijski matriks epiderma i pomognu u očuvanju kože, njene vitalnosti i svežine. Ulja su bogata esencijalnim masnim kiselinama i prirodnim antioksidansima.

Najnovije kliničke studije pokazuju efikasno delovanje derivata probiotika Bacillus ferment -a u pogledu:

  • smanjenja dubine bora
  • smanjenja crvenila kože
  • redukcije tamnih podočnjaka i jastučića
  • regulacije proširenih pora, i
  • povećanju elastičnosti kože.

Po svemu sudeći, budućnost nege kože pripada kremama koje sadrže probiotike.

9 peptida – podržava odličnu hidrataciju kožu.

Superoksid dismutaza je anti-aging faktor i odličan antioksidans. Zbog svoje sposobnosti da smanji uticaj slobodnih radikala na oštećenje kože, kao i da je štiti od UV zračenja, usporava stvaranje finih bora i pojavu drugih znakova starenja: tamnih fleka i opuštene kože. U prirodi se nalazi u zelenom povrću kao što su brokoli i kupus.

Matični mleč je poznat od davnina – dragocen i redak, čuvao se kao tajna lepote aristrokratkinja. Matični mleč je bogat izvor minerala, vitamina (A, B5, B6, C, E), proteina (sadrži dragocene aminokiseline) i enzima.

Niacinamid (vitamin B3) je visokovredan vitamin čiju efikasnost dokazuju brojne naučne studije. On je antioksidans koji štiti kožu od štetnih uticaja spoljašnje sredine. Poboljšava izgled kože kroz regulaciju proširenih pora, neujednačenog tona tena i redukciju finih bora.

Hijaluronska kiselina 3D strukture dospeva u dublje slojeve kože u kojima pomaže očuvanju vlage.

GREEN INSPIRATION – koncept čine tri proizvoda namenjena za negu kože:

1. ANTI-WRINKLE CREAM – bogata, hidrantna krema namenjena svim tipovima kože

2. ANTI-AGE OILY SERUM – raskošna paleta prirodnih, visokohranljivih ulja bogatih omega masnim kiselinama i vitaminom E. Ulja imaju ulogu u nadoknadi lipida i hidrtaciji kože.

3. ANTI-WRINKLE SERUM – koncentrovana kompozicija sačinjena od probiotika Bacillus Ferment, matičnog mleča, niacinamida i 9 peptida u hijaluronskom gelu, sa ciljem da hidriraju kožu i održe njenu vitalnost i svežinu.

GREEN INSPIRATION – krema i dva seruma najbolje rezultate postižu kada se koriste sva tri u kombinaciji.

Preporuka za jutarnju negu:

  1. ANTI-WRINKLE SERUM

  2.  ANTI-WRINKLE CREAM

Preporuka za večernju negu:

  1. ANTI-AGE OILY SERUM

  2. ANTI-WRINKLE CREAM