Blog

Regeneratori za kosu

regenerator za kosu

Regeneratori za kosu trebalo bi da se koriste svaki put nakon pranja kose šamponom.
Šampon ima ulogu da otvori strukturu vlasi, a regenerator da je zatvori. Dakle regenerator deluje kao štit od mehaničkog oštećenja, čini kosu sjajnom i olakšava da je raščešljate.
Uglavnom se mešaju pojmovi regenerator i balzam za kosu. Međutim, to su dva različita proizvoda. Regenerator ima dejstvo na samoj površini dlake. Balzam za kosu prodire duboko u strukturu dlake, pa može da reši ozbiljnija oštećenja kose. Regenerator treba birati prema tipu kose. 

Postoji veliki izbor regenatora: za suvu, kovrdžavu, masnu, farbanu kosu…
Regeneratori uglavnom deluju odmah. To znači da ovde ne postoji pravilo što više vremena, bolja je efikasnost proizvoda.

Regenerator za kosu je najbolje naneti celom dužinom kose, 2-3cm od korena. Kako bi kosa bila zdrava, osnovni preduslov je da bude čista. Važno je pravilo oprati kosu adekvatnim šamponima.
Regeneratori su izuzetno moćna sredstva koje kosu čini privlačnijom. Kosa će biti mekša i lakša za oblikovanje i češljanje. Regenerator ne može da popravi trajno oštećenja, ali svakako će doneti mnogo benefita vašoj kosi.

Šta je regenerator za kosu?

Šta je regenerator za kosu i da li je uvek neophodno da ga koristimo? Ovo je pitanje koje se često postavlja kad je u pitanju nega kose. Odgovor je potvrdan, posle šampona, regenerator je drugi neizostavni preparat u nezi kose. Regenerator se nanosi samo na kosu. Ne treba ga nanositi na kožu glave. Nanošenjem regeneratora, kosa će se lakše očešljati. Regenerator za kosu u sebi sadrži hranljive sastojke koji oporavljaju kosu. Birajte prirodnu kozmetiku,
dakle one na bazi prirodnih ulja i prirodnih ekstrakata. Za svaki problem kose postoje namenski aktivni sastojci koji neguju kosu od korena do vrha. Kad je nega kose u pitanju veoma je bitno kakav šampon koristite. Budite obazrivi i prema svom temenu. Da bi kosa bila zdrava posvetite malo vremena masaži glave. Kosu ispirajte mlakom vodom, nikako pretoplom.

Nikad ne zaboravite da stavite malo regeneratora po krajevima. Voda iz naših vodovoda je tvrda. Kamenac će se zadržati na kosi. To često ume da bude razlog zašto svetla kosa menja boju u neku drugu. Filter za vodu će moći da reši taj problem. Regenerator je dakle sredstvo za kondicioniranje, regeneraciju i hidraciju kose. Glavni sastojci su uglavnom ulje i omekšivači.

Danas osim tradicionalnih, postoje regeneratori za dubinsko hranjenje kose. Osim toga postoje i regenetori koji se ne ispiraju, a pružaju zaštitu kosi tokom celog dana. Naša kompanija Medical Plants je ponosna na formulaciju šampona bez sulfata i regeneratora za negu kose. Korišćenjem našeg regeneratora kosa će biti glatka i svilenkasta

Kako se koristi regenerator za kosu?

Kako se koristi regenerator, odnosno od načina nanošenja zavisiće rezultati. Uvek imajte i vidu da korenu dlake ne treba regenerator.
Ono u čemu se najviše greši kad se koristi regenerator je preterano nanošenje.
Pročitajte uputstvo proizvođača i držite regenerator na kosi tačno onoliko vremena koliko je propisano.

Naša preporuka regeneratora za kosu

Hair Plex regenerator sa hijaluronskom kiselinom
Hair Plex regenerator sa hijaluronskom kiselinom
Zatvori

Hair Plex regenerator sa hijaluronskom kiselinom

540.00 RSD
Brilijantan sjaj i finoća kose Zapremina 50ml
Dodaj u korpu

Najbolji regenerator za kosu

Najbolji regeneratori za kosu je onaj koji je na bazi biljnih proteina, hijaluronske kiseline, keratina, vitamina…Uvek prednost treba dati prirodnim regeneratorima i uskladiti ga sa vašim tipom kose. Iz naše ponude proizvoda odlučite se za najbolji regenerator za kosu – Hair Plex. Ovaj regenerator sadrži ulje argana, hijaluronsku kiselinu, biljne proteine, vitamine…

Zahvaljujući Hair Plex regeneratoru, kosa postaje sjajna i bujna već nakon prvih upotreba.
Hair Plex se nanosi na vlažnu kosu, nakon pranja, u trajanju od 10 do 15 minuta. Ispira se mlakom vodom.

Prirodni regenerator za kosu

Prirodni regeneratori za kosu doprineće da kosa dobije negu kakva joj je potrebna i kakvu zaslužuje. Podjednako je važno i koji šampon koristite. Iz Medical Plants-a preporučujemo neki od naših blagih šampona sa hijaluronskom kiselinom, bez sulfata : Šampon sa proteinom svile sa jezera Komo, Šampon sa kofeinom protiv opadanja kose i Šampon protiv peruti. Ovi blagi šamponi sadrže regenerator za negu i omekšavanje kose, ali se upotrebom HairPlex regeneratora volumen i sjaj kose pojačavaju.

Dobar prirodni regenerator pomaže da se dehidrirana kosa popravi. Ne morate da se pitate kao naša predstavnica za Eurosong koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Neka se drugi pitaju koja je tajna nege vaše kose.