Blog

Vitamin C za lice

vitamin c za lice - medic plants

Vitamin C za lice – lepota i nega

Vitamin C je organska supstanca koja daje narandžinom soku supermoći i jača imuni sistem.

Ali šta vitamin C čini za lice?

Prednosti upotrebe vitamina C za lice

Vitamin C je moćan antioksidans koji može doneti širok spektar koristi koži. Neke od ovih uključuju:
Ujednačavanje i posvetljivanje tena kože
Vitamin C za lice inhibira proizvodnju melanina, što zauzvrat pomaže da se ublaže tamne mrlje na koži i smanji hiperpigmentacije. Ovaj efekat takođe čini da naša koža izgleda svetlije i ima sjajniji ten.

Podrška proizvodnji kolagena

Vitamin C je važan gradivni materijal za sintezu kolagena u koži.
Sa starenjem, proizvodnja kolagena u telu često opada. Vitamin C pomaže u podsticanju obnavaljanja kolagena, što poboljšava teksturu kože i daje joj mekan i elastičan osećaj.

Anti-age i zaštita od sunca

Kao prirodan antioksidans, vitamin C bori se protiv oštećenja kože koja nastaju kao posledica svakodnevnog izlaganja sunčevim zracima i zagađenom okruženju. On donira elektrone kako bi neutralisao slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres. Na taj način, smanjuje upalu i restruktuira kožu kako bi oponašala mlađu kožu, što pomaže obnovi izgubljenog kolagena.

Svakoga dana, slobodni radikali deluju na našu kožu u potrazi za molekulima kiseonika na koje mogu da se zakače kako bi obezbedili stabilnost. To može dovesti do oštećenja kože koja na kraju doprinosi prevremenom starenju. Vitamin C stvara barijeru za ove slobodne radikale i pruža zaštitu od fotostarenja. Boreći se protiv slobodnih radikala u vazduhu, vitamin C pruža povećanu zaštitu od sunca.

Kako koristiti vitamin C u vašoj rutini nege kože 

U višeslojnoj rutini nege kože preporučuje se nanošenje najnežnijih proizvoda prvo i postepeno prelazak na bogato kremastije. Vitamin C serum obično spada u prvu kategoriju.
Iako se vitamin C često može naći u formi koja nije serum, stručnjaci kažu da upotreba najčistijeg oblika, koji često dolazi u obliku seruma, pomaže da se maksimizira efikasnost vitamina C u našoj rutini nege kože.
Kombinovanje drugih proizvoda sa vitaminom C može pomoći da se istovremeno reše različiti problemi kože. Na primer, korišćenje proizvoda sa vitaminom C ispod svakodnevne SPF kreme povećava efikasnost zaštite od sunca i dodatno štiti kožu. Vitamin C serum, je ipak, preko leta, najbolje koristiti samo u večernjoj rutini nege kože. Tokom jeseni, zime i ranog proleća, kada nema sunca, vitamin C serum je pogodan i za dnevnu upotrebu.

Koliko često trebate koristiti vitamin C serum?

Zbog toga što vitamin C smanjuje deo oksidativnog stresa i oštećenja slobodnih radikala, koji se dešavaju tokom dana, ima smisla nanositi ga noću kada se koža regeneriše.
S druge strane, nema štete ni u nanošenju vitamina C ujutru ili čak dva puta dnevno, uz upotrebu spf zaštitne kreme.

Potencijalni neželjeni efekti upotrebe vitamina C

Većina tipova kože dobro toleriše vitamin C bez poznatih rizika za trudnice ili dojilje. Ako primetite peckanje, crvenilo ili suvoću nakon nanošenja seruma vitamina C, nanošenje hidratantne kreme, preko, je obično dobro rešenje.
Najbolje je početi sa serumom niže koncentracije vitamina, a kasnije postepeno povećavati istu. Posebnu pažnju potrebno je obratiti na zonu oko očiju, gde koža može biti osetljivija.

Kod kože sklona aknama, vitamin C može poboljšati stanje. Masna koža „voli“ kisele proizvode. pH vrednost kože je od 4.6 do 5.5, prosečno oko 5.0.

Medical Plants ima širok asortiman proizvoda koji sadrže neke od oblika vitamina C, prilagođenih različitim tipovima kože i potrebama korisnika.

Vitamin C čudesni sastojak za negu kože

Vitamin C nije samo supermoćna supstanca za jačanje imunog sistema, već i ključna komponenta rutine nege kože. Prednosti vitamina C za lice uključujući izjednačavanje tena, podršku proizvodnji kolagena i pomoć kod oštećenja uzrokovanih UV zracima, čine ga nezamenjivim delom nege lepe kože.

Medical Plants vam nudi visokokvalitetne proizvode sa vitaminom C koji će vam pomoći da postignete zdravu, blistavu kožu.
Kako biste započeli svoje putovanje ka lepoj i zdravoj koži, istražite našu kolekciju proizvoda sa vitaminom C i odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Uz pravilnu upotrebu, vaša koža će dati pozitivne odgovore.

Za više informacija i saveta o nezi kože, pratite naš blog i ostanite u toku sa najnovijim trendovima i inovacijama u svetu lepote i zdravlja.

Vaša koža zaslužuje najbolje, i to je upravo ono što vam pružamo mi iz Medical Plants kompanije. Sijajte samopouzdanjem i osećajte se najbolje u svojoj koži.