Ulja za sunčanje

Ulja za sunčanje hidriraju kožu, a istovremeno pružaju zaštitu od sunca. Treba birati ulja za sunčanje koje vas neće ostaviti masnim. Baš kao i drugi oblici krema za sunčanje, i ulja imaju zaštitu od sunca (SPF).

MP SunProtect SPF 25+ UVA/UVB Mleko za Sunčanje sa uljima šargarepe i nevena

1,650.00 RSD
Mleko za Sunčanje sa uljima šargarepe i nevena štiti kožu od štetnog delovanja sunčevog zračenja i pomaže postizanju bronzanog tena
Pročitajte još

Iako vas nijedna krema za sunčanje neće zaštititi 100% od UVB zraka, veći SPF odnosno faktor zaštite će vas zaštititi u većem procentu. Na primer, SPF 100 štiti vašu kožu 99% od UVB zraka, dok vas SPF 15 štiti 93% od UVB zraka.

Da biste zaštitili kožu od UVA zraka, koji su odgovorni za starenje kože, potražite ulje za zaštitu od sunca sa oznakom „široki spektar“,
Za razliku od većine mineralnih krema za sunčanje koje na vašoj koži uklanjaju prirodno ulje, ulja imitiraju sebum vašeg tela sastojcima biljnih ulja. Možete odabrati uljnu bazu koja odgovara vašim problemima sa kožom. Ako je vaša koža sklona aknama, odlučite se za sastojke poput ulja badema, ulja semenki grožđa, i ulja semenki suncokreta. Koža kod starijih osoba može imati koristi od ulja za zaštitu od sunca koja sadrže ulje acai ili masne kiseline.

Ulja za sunčanje – karakteristike

Vodootporna ulja za sunčanje nude zaštitu koja će trajati, čak i ako ste u vodi ili se znojite. Međutim, s obzirom da voda može ugroziti efikasnost ulja, pažljivo sledite uputstva za ponovnu primenu.

Mirisna ulja za zaštitu od sunca mogu ostaviti da mirišete na opuštajući odmor na plaži, čak i tokom svakodnevnog nošenja. Većina ulja imaju miris, pa ako imate vrlo osetljiv nos, možda ćete želeti da se odlučite za losion za sunčanje bez mirisa.

Da li je sigurno koristiti ulje za zaštitu od sunca u spreju na deci?
Ne savetuje se direktna upotreba tj. prskanje na deci aerosolnih i pumpnih sprejeva za zaštitu od sunca zbog rizika od udisanja hemijskih čestica iz vazduha. Medjutim, možete i da pošpricate ulje u ruke, a zatim ga ručno nanesete na dečiju kožu.

Svakako je preporuka da se ulje i kreme za zaštitu od sunca nanose u zatvorenom prostoru, ili u hladu. Potrebno je pustiti nekih 20 minuta da se ulje upije u vašu kožu pre nego što izađete napolje ili izložite se suncu.

Svakako preporučujemo ulje kao za zaštitu od sunca

Naše ulje za sunčanje je sa visokom zaštitnom zaštitom od sunca. Dovoljno je lagan za svakodnevnu upotrebu, čak i ispod šminke. Prijatnog je mirisa. Vlaži i omekšava kožu, a da je ne ostavlja masnom. Deluje protiv foto starenja, čuvajući elastičnost kože i njen hidrolipidni balans.

 
Korpa
Registrujte se

No account yet?

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Medic-Plants.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu
Shop
0 Lista želja
0 items Cart